juni 5

Middenscheiding als man: Advies, tips en inspiratie!

Wist je dat de middenscheiding voor mannen niet alleen een trend van vandaag is, maar eigenlijk al eeuwen teruggaat?

Deze stijl werd al populair gezien bij iconische figuren uit het verleden, zoals de oude Egyptenaren en zelfs in de klassieke Griekse en Romeinse kunst. 

Tegenwoordig is de middenscheiding een populair herenkapsel. In dit artikel delen we advies, tips en inspiratie zodat ook jij kan shinen met jet middenscheiding. 

Wat is een middenscheiding?

Een middenscheiding is een kapsel waarbij het haar recht in het midden van de hoofdhuid wordt verdeeld, waardoor twee gelijke delen ontstaan aan beide zijden van het hoofd. Het is een stijl die symmetrie creëert en vaak wordt gebruikt om een evenwichtige uitstraling te bereiken.

Middenscheiding

Is de middenscheiding populair?

Deze stijl is met name geliefd bij de jongere generatie, Gen Z, die de veelzijdigheid ervan volledig benut om het aan te passen aan hun eigen haartextuur en gezichtsvorm.

Sociale mediaplatforms zoals TikTok hebben ook bijgedragen aan de groeiende populariteit van het middenscheidingkapsel voor mannen.

Het praktische aspect is ook een pluspunt, aangezien het gemakkelijk te onderhouden is en met slechts een kam kan worden gestyled. Daarom is het een aantrekkelijke optie voor mannen die op zoek zijn naar een stijl die weinig onderhoud vergt.

Bovendien hebben veel mannelijke beroemdheden de middenscheiding omarmd als hun favoriete look op de rode loper en bij evenementen. Dit heeft bijgedragen aan de integratie ervan in de mainstream cultuur en heeft het populairder gemaakt dan ooit tevoren.

Het resultaat is dat de middenscheiding een vaste plaats heeft verworven als een van de meest iconische mannenkapsels van deze tijd – en het ziet ernaar uit dat dit nog vele jaren zo zal blijven.

Hoe maak je een middenscheiding als man?

In onderstaand stappenplan leggen we je precies uit hoe jij een goede middenscheiding kunt maken als man. 

Stap 1 Bereid je haar voor:

Begin met schoon, handdoekdroog haar. Zorg ervoor dat je haar vrij is van klitten en knopen voordat je begint.

Stap 2 Kam je haar:

Pak een kam en kam je haar grondig recht naar achteren om alle haren in dezelfde richting te laten liggen.

Stap 3 Vind het midden:

Gebruik de kam om een rechte lijn te trekken vanaf je haarlijn naar de achterkant van je hoofd. Zoek naar het natuurlijke midden van je hoofd en zorg ervoor dat de scheiding recht en symmetrisch is.

Stap 4 maak de scheiding:

Gebruik de punt van de kam om de scheiding te markeren. Trek de kam langzaam en voorzichtig langs de lijn om een strakke en nauwkeurige scheiding te creëren.

Stap 5 Stijl naar wens:

Nadat de middenscheiding is gemaakt, kun je je haar naar wens stylen. Gebruik bijvoorbeeld wat haarproduct om volume toe te voegen of om je haar op zijn plaats te houden.

Met deze eenvoudige stappen kun je moeiteloos een strakke en stijlvolle middenscheiding creëren die bij jou past.

Middenscheiding kapsels

Momenteel zijn er veel verschillende middenscheiding kapsels, hieronder de meest voorkomende opties. 

1. Golvende middenscheiding:

Ideaal voor mannen met natuurlijke golven of krullen, dit kapsel accentueert de textuur van het haar terwijl het nog steeds een strakke middenscheiding behoudt.

midden scheiding

2. Strakke middenscheiding:

Een klassieke en nette look, perfect voor formele gelegenheden. Dit kapsel heeft een scherpe, rechte scheiding die zorgt voor een gepolijste uitstraling.

3. Messy middenscheiding:

Voor een meer ontspannen en casual look kun je kiezen voor een rommelige middenscheiding. Dit geeft een nonchalante uitstraling terwijl de scheiding nog steeds aanwezig is.

4. Textured middenscheiding:

Voeg wat textuur toe aan je haar voor een moderne twist op de klassieke middenscheiding. Dit kan worden bereikt met behulp van haarproducten zoals wax of klei om volume en definitie toe te voegen.

Middenscheiding

Veelgestelde vragen

Staat een middenscheiding bij mij?

Een middenscheiding kan bij verschillende gezichtsvormen passen, maar het is vooral geschikt voor mannen met een ovale of langwerpige gezichtsvorm. Als je twijfelt, kun je altijd een middenscheiding proberen en kijken hoe het eruitziet.

Welke haarlengte is ideaal voor een middenscheiding?

Een middenscheiding kan worden gemaakt bij verschillende haarlengtes, maar het komt vaak het beste tot zijn recht bij mannen met middellang tot lang haar. Voor korter haar kan het wat lastiger zijn om een strakke scheiding te creëren.

Hoe kan ik mijn middenscheiding stylen?

Je kunt je middenscheiding op verschillende manieren stylen, afhankelijk van je voorkeur en haartype. Voor een nette look kun je wat haarproduct gebruiken om de scheiding op zijn plaats te houden, terwijl je voor een meer casual uitstraling kunt kiezen voor een rommelige stijl.

Kan ik een middenscheiding laten knippen bij de kapper?

Ja, de meeste kappers kunnen een middenscheiding voor je knippen als je dat wilt. Je kunt ook zelf een scheiding maken als je handig bent met een kam en een beetje geduld hebt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>