juni 5

Permanent krullen voor mannen: Advies, Tips en meer!

Wist je dat permanent krullen voor mannen oorspronkelijk in de jaren 80 populair waren, maar dat de trend nu weer helemaal terug is? 

Het lijkt erop dat zelfs de krullen een comeback maken, net als de foute muziek en neonkleuren uit die tijd!

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten!

Wat is een permanent?

Een permanent is een chemische behandeling die wordt gebruikt om het haar te krullen of te golven.

Tijdens een permanent worden chemische stoffen gebruikt om de structuur van het haar te veranderen, zodat het zijn nieuwe vorm behoudt, zelfs nadat het is gewassen. Dit proces kan variëren in intensiteit, afhankelijk van de gewenste krulpatronen en haartypes.

Krullen krijgen als man met steil haar wordt dus mogelijk dankzij deze behandeling. 

Hoe werkt het zetten van permanent krullen bij mannen?

Bij het zetten van permanente krullen voor mannen worden verschillende stappen gevolgd:

  1. Voorbereiding: Het haar wordt gewassen en behandeld met een speciale permanentvloeistof om de haarschubben te openen en het haar ontvankelijk te maken voor de krul.

  2. Wikkeling: Het haar wordt gewikkeld rond perm rods (krulspelden) in de gewenste grootte en vorm. De manier waarop het haar wordt gewikkeld bepaalt het uiteindelijke krulpatroon.

  3. Toepassing van permanentvloeistof: De permanentvloeistof wordt aangebracht op de krulspelden om de chemische veranderingen in het haar te bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat de krul wordt gevormd en behouden blijft.

  4. Neutralisatie: Na een bepaalde inwerktijd wordt de permanentvloeistof uitgespoeld en wordt een neutraliserende oplossing aangebracht om de chemische reactie te stoppen en de krul te fixeren.

  5. Spoelen en stylen: Het haar wordt grondig gespoeld en gestyled volgens de voorkeuren van de klant.

Het resultaat is een langdurige krul of golf in het haar, die enkele maanden kan aanhouden voordat het natuurlijke haar weer volledig is gegroeid.

Is permanent slecht voor je haar als man?

Het permanenten van je haar kan potentieel schadelijk zijn, omdat het proces chemische stoffen gebruikt om de structuur van het haar te veranderen.

Deze chemicaliën kunnen het haar beschadigen en het droog en broos maken, vooral bij herhaaldelijke toepassing. Het is belangrijk om een ervaren kapper te raadplegen en goede haarverzorgingspraktijken te volgen om de schade te minimaliseren en de gezondheid van je haar te behouden.

Welke soorten permanent zijn er voor mannen?

Goed, als jij je herenkapsel een upgrade wilt geven, dan zijn er verschillende permanenten waar je voor kunt kiezen als man. Hieronder bespreken we de meest populaire en belangrijke opties.

1. Traditionele permanent:

Dit is de klassieke permanent waarbij het haar wordt gekruld in strakke, veerkrachtige krullen. Dit resultaat kan variëren van subtiele golven tot strakke krullen, afhankelijk van de grootte van de krulspelden en de behandelingstijd.

2. Beach waves

Deze permanente stijl bootst de natuurlijke golven na die ontstaan door blootstelling aan zon, zee en wind. Het resultaat is een losse, nonchalante krul die eruitziet alsof je net van het strand komt.

3. Volumizing Perm

Deze permanente stijl richt zich op het toevoegen van volume en body aan het haar, zonder noodzakelijkerwijs strakke krullen te creëren. Het is ideaal voor mannen met fijn of dun haar die meer volume willen.

4. Textured perm

Deze stijl is gericht op het toevoegen van textuur aan het haar, waardoor het er dikker en voller uitziet. Het resultaat is een natuurlijke en meer subtiele krul die er niet te gedefinieerd uitziet.

5. Landurige straight Perm

Hoewel het niet strikt een permanent krulproces is, kan een straight perm worden beschouwd als een tegenhanger van een permanent. Bij deze behandeling wordt het haar chemisch rechtgemaakt en blijft het lange tijd steil, wat vooral populair is bij mannen met krullend of golvend haar die een gladde look willen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een permanent bij mannen?

De duur van een permanent bij mannen kan variëren, maar het proces duurt over het algemeen enkele uren, afhankelijk van de haartextuur, lengte en gewenste krulpatronen.

Hoe lang blijft een permanent voor mannen?

Een permanent voor mannen kan enkele maanden aanhouden voordat het natuurlijke haar weer volledig is gegroeid en de krul begint te vervagen.

Zijn er verschillende soorten permanente stijlen voor mannen?

Ja, er zijn verschillende soorten permanente stijlen voor mannen, waaronder traditionele krullen, beach waves, volumizing perm, textured perm en langdurige straight perm. Elk biedt unieke resultaten en voordelen, afhankelijk van de gewenste look.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>