juni 5

Wat is een Taper Fade? Alles wat je moet weten!

Wat is een taper fade eigenlijk precies? Hoe ziet dit eruit en bij wie staat die type herenkapsel?

In dit artikel duiken we in de wereld van de taper fade, zodat je goed voorbereid de kappersstoel in kunt stappen.

Wat is een Taper Fade?

De taper fade is een populaire haarstijl voor mannen waarbij het haar rond de bakkebaarden en de nek kort opgeschoren wordt, met een geleidelijke overgang naar langer haar.

Dit wordt bereikt met een tondeuse die het haar naadloos van kort naar lang laat overlopen. De naam 'taper fade' combineert twee stijlen: de taper en de fade, die beide een vloeiende overgang van haarlengtes benadrukken.

Terwijl de taper iets subtieler is, kan een fade dramatischer en opvallender zijn.

Taper fade Variaties

De taper fade zie je tegenwoordig veel terugkomen in het Nederlandse straatbeeld, er zijn inmiddels veel verschillende variaties op dit herenkapsel. De meest voorkomende taper fades zijn:

1. Lage Taper Fade

Bij de lage taper fade wordt het haar net boven de bakkebaarden en de nek opgeschoren. Deze stijl is subtiel en zorgt voor frisse contouren zonder te veel van het haar weg te nemen. Perfect voor een nette, verzorgde look.

2. Mid Taper Fade

De mid taper fade begint op slaaphoogte en loopt diagonaal naar de nek. Dit is een ideale keuze voor mannen die een balans zoeken tussen een lage en een hoge opscheer. Met deze variatie heb je een neutrale, maar toch opvallende look.

Mid Taper Fade

3. Hoge taper fade

De hoge taper fade is gedurfd en minder subtiel dan de lage of midden variant.

Het haar wordt vanaf de zijkanten kort opgeschoren, wat je gezicht slanker kan laten lijken. Perfect voor een uitgesproken, moderne uitstraling.

Hoge Taper Fade

Bij wie staat een taper fade?

De taper fade is enorm veelzijdig en past bij vrijwel iedereen. Of je nu een kort gemillimeterd kapsel hebt, een glanzende slickback of zelfs een man bun, deze stijl kan met allerlei haarlengtes en -texturen gecombineerd worden.

Belangrijk is wel om rekening te houden met je gezichtsvorm. Heb je een lang gezicht, vermijd dan teveel hoogte aan de bovenkant, aangezien dit je gezicht nog langer kan doen lijken.

Tips voor de Perfecte Taper Fade

Kies een ervaren barbier voor jouw taper fade. Deze haarstijl draait om precisie en scherpe lijnen. Check de website of Instagram van de kapperszaak om te zien of hun werk voldoet aan jouw verwachtingen.

Wees niet bang om specifieke wensen door te geven en foto's te laten zien van de gewenste look.

Conclusie

De taper fade is een veelzijdige en stijlvolle keuze voor elke man. Of je nu gaat voor een subtiele lage taper fade, een uitgebalanceerde mid taper fade of een gedurfde hoge taper fade, deze haarstijl zorgt altijd voor een frisse en moderne uitstraling.

Zorg ervoor dat je een goede barbier kiest en overweeg je gezichtsvorm om het beste resultaat te krijgen. Stap vol vertrouwen de kappersstoel in en rock die taper fade!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>