juni 5

Wie is Greet Hofmans?

Greet Hofmans was zo'n beetje de Oprah van haar tijd, maar dan met een vleugje mysterie en koninklijke intriges. 

Geboren in Amsterdam op 23 juni 1894, stond ze bekend als een alternatieve genezeres en handoplegster. Ze hing rond bij koningin Juliana als een soort spirituele goeroe, en haar aanwezigheid op Paleis Soestdijk zorgde voor heel wat opschudding.

Na haar avonturen aan het hof, hield ze zich voornamelijk bezig met het genezen van mensen en het organiseren van bijeenkomsten in Baarn en Amsterdam.


Wie was Greet Hofmans?

Wie is Greet Hofmans? Nou, laten we eens terugspoelen naar het begin. Ze werd geboren op 23 juni 1894 in het bruisende Amsterdam, als dochter van een sportleraar.

Als kind al had ze een fascinatie voor het spirituele, en die fascinatie zou haar hele leven blijven hangen als een soort betovering. Tijdens haar jeugd werd ze al gegrepen door de leringen van Jiddu Krishnamurti, een soort rockster onder de spirituele leiders van die tijd.

Greet Hofmans was niet alleen een fervent aanhanger van Krishnamurti, maar ook een regelmatige bezoeker van zijn bijeenkomsten in Ommen, waar ze werd blootgesteld aan zijn filosofieën.

Naarmate ze ouder werd, begon Greet haar eigen spirituele pad te bewandelen, en dat bracht haar naar verschillende plekken, waaronder het landgoed Molecaten in Hattem, waar ze woonde op uitnodiging van baron Walraven van Heeckeren van Molecaten.

Daar organiseerde ze bijeenkomsten in cafés waar ze haar eigen spirituele ervaringen deelde en mensen bij elkaar bracht om te praten over de diepere betekenis van het leven.

Maar het was haar relatie met koningin Juliana die haar naam echt in de geschiedenisboeken zou zetten.

Toen Juliana haar inschakelde om de oogziekte van prinses Marijke (later prinses Christina) te behandelen, werd Greet Hofmans plotseling een bekend gezicht aan het hof.

Haar spirituele adviezen en pacifistische ideeën zorgden voor opschudding en leidden zelfs tot wat nu bekend staat als de "Greet Hofmans-affaire", een koninklijke soapopera die zelfs de voorpagina's van kranten haalde.

Greet Hofmans bleef na haar tijd aan het hof actief als spirituele genezeres en organisator van bijeenkomsten, waar ze haar ideeën bleef delen met een toegewijde groep volgelingen.

Haar invloed en betekenis zijn misschien afgenomen in de loop der jaren, maar haar naam zal altijd verbonden blijven met die roerige tijd aan het Nederlandse hof.


Wat deed Greet Hofmans

In het verleden was Greet Hofmans vooral bezig met haar spirituele werk, waarbij ze mensen behandelde met haar alternatieve geneeswijzen en spirituele begeleiding bood.

Ze ontving regelmatig koningin Juliana in haar huis, waar ze gesprekken voerden over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. De koningin was een groot bewonderaar van Greet en waardeerde haar advies en inzichten.

Naast haar werk met koningin Juliana, organiseerde Greet ook bijeenkomsten en workshops, waar ze haar kennis deelde met anderen die geïnteresseerd waren in spiritualiteit. In haar vrije tijd genoot ze van wandelingen in de natuur en het lezen van boeken over spiritualiteit en filosofie.

Wat betreft familie en vrienden, had Greet een hechte band met haar naasten. Ze woonde samen met haar partner, die haar steunde in haar werk, en samen genoten ze van het leven en de verbondenheid die ze deelden.


Veelgestelde vragen

Wat doet Greet Hofmans?

Greet Hofmans was een Nederlandse alternatieve genezeres en handoplegster. Ze stond bekend om haar spirituele begeleiding en alternatieve geneeswijzen, waarbij ze mensen behandelde en advies gaf op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling. 

Hoe oud is Greet Hofmans?

Greet Hofmans werd geboren op 23 juni 1894. Ze overleed op 16 november 1968.

Waar komt Greet Hofmans vandaan?

Greet Hofmans werd geboren in Amsterdam, Nederland.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>