juni 12

Beste Herenparfum [Test 2024]

Onze favoriete herenparfum

Escentric Molecules Molecule 01 100 ml Eau de Toilette Unisex

Escentric Molecules

Deze test was ontzettend spannend! Er zijn erg veel verschillende mannengeuren getest en geroken. Maar uiteindelijk kan er zoals met iedere wedstrijd natuurlijk maar eentje de beste zijn. En deze winnaar was ook overduidelijke de beste en was erg geliefd onder onze mannelijke collega’s.

We hebben het hier natuurlijk over de Escentric Molecules parfum! Deze parfum is verkozen tot de beste herenparfum van 2024. En dat vinden wij dan ook niet gek.

Deze parfum is een zoete maar fluweelzachte houtnoot met een geur die erg lang om je heen blijft hangen en zorgt voor een heerlijke geur gedurende de hele dag. Daarnaast ziet de verpakking er ook nog eens erg elegant uit!

Wist je dat een geur je persoonlijkheid kan versterken? Maar hoe kies je dan het beste herenparfum dat ook nog eens lekker ruikt? Wij helpen je graag op weg!

We begrijpen heel goed hoe overweldigend het kan zijn om het juiste parfum te vinden. Daarom hebben we alles wat je moet weten over het kiezen van het beste herenparfum voor jou op een rijtje gezet. Van belangrijke aandachtspunten tot tips en tricks, we hebben het allemaal.

Daarnaast hebben we tientallen verschillende herenparfums getest en vergeleken. Zo kunnen we je garanderen dat je alleen de beste kwaliteit krijgt. En aan het einde van dit artikel delen we ook nog onze ultieme review. Dus lees snel verder en ontdek jouw nieuwe favoriete geur!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Herenparfums

Escentric Molecules Molecule 01 100 ml Eau de Toilette Unisex

Beste herenparfum
1. Escentric Molecules

Nikos sculputre

Beste goedkope herenparfum
2. Nikos sculputre

Hugo Boss Bottled

Beste luxe herenparfum
3. Hugo Boss Bottled

Hugo Boss Bottled

Beste design herenparfum
4. Paco Rabanne 1 million

Davidoff Cool Water

Beste prijs- kwaliteitverhouding herenparfum
5. Davidoff Cool Water

Top 10 herenparfums

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste herenparfums , dit zijn direct de meest verkochte herenparfums bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van herenparfum?

Herenparfum is dus al ontzettend oud en is de perfecte toevoeging aan deodorant om lekker te ruiken gedurende de hele dag. Er zijn dan dus ook ontzettend veel verschillende herenparfums beschikbaar op de markt omdat dit een veelgebruikt product is.

Omdat dit natuurlijk kan zorgen voor onder andere keuzestress en/of een overweldigend gevoel hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste herenparfum.

Geurbestanden

Het eerste punt dat we willen aankaarten zijn de geurbestanden. Dit worden noten genoemd, en er bestaan wel meer dan dertig verschillende noten. In een parfum kan je verschillende noten stoppen.

Hierbij is het zo dat de traditionele parfums vaak bestaan uit drie verschillende topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten vervagen het snelste, gevolgd door de hartnoten en als laatste de basisnoten.

Dat betekent dat de geur van de basisnoten dus het langste blijft hangen en die van de topnoten het snelste afwerkt. De basisnoten ruik je dan ook pas na tien minuten tot een halfuur. Het kan dus zijn wanneer je een parfum uitprobeert dat de topnoten heel erg lekker ruiken, maar dan weet je natuurlijk niet hoe de basisnoten ruiken.

In theorie zou dat dus tegen kunnen vallen, wat erg zonde zou zijn van je geld natuurlijk. Laat je daardoor dan ook niet verleiden en neem een testertje mee naar huis. Ruik hier na een halfuurtje nog eens aan, en maak dan de afweging of je het nog steeds zo lekker vindt ruiken.

Soorten parfum

Binnen de paraplu-term ‘parfum’ bestaan verschillende soorten. Dit is niet bij iedereen bekend, maar er zijn maar liefst vijf verschillende! Onderstaand hebben wij deze even op een rijtje gezet.

De ene parfumsoort heeft veel meer geurbestanddelen dan de ander, en is daardoor langer en sterker te ruiken. Je kan aan de hand van het rijtje een afweging maken van wat je voorkeur is, zodat je je opties al wat kleiner kan maken.

Parfum/- extract: 20- 40% geurbestanddelen

Eau de parfum: 10- 20% geurbestanddelen

Eau de toilette: 5- 10% geurbestanddelen

Eau de cologne: 2- 3% geurbestanddelen

Aftershave: 2- 4% geurbestanddelen

Formaat

Naast verschillende soorten komt parfum vaak ook in verschillende formaten. Dat betekent dat je dus kan overwegen bij een nieuwe parfum eerst een klein formaatje te kopen, zodat je het uit kan proberen. Als het dan toch tegenvalt heb je niet teveel geld uitgegeven aan een flesje dat niet op komt.

Heb je een parfum al eens eerder gekocht, dan kan je ook voor een groter formaat flesje gaan. In verhouding is dat dan net iets goedkoper dan wanneer je een klein formaat koopt. Het is hierbij dus maar net wat je eigen voorkeur is.

Garantie

Het laatste punt dat we bespreken is de garantie. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk, en zeker met een product waar je geruime tijd mee kan doen zoals bijvoorbeeld dus parfum. Garantie is eigenlijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Wanneer er dan geen garantie is op een product, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen?

Zorg er daarom ook voor dat de garantie op je nieuwe parfum ten minste twee jaar is. Als er dan iets mis mee is, weet je dat je hierop kan terugvallen. Bovendien kan je dan extra goed genieten van je nieuwe aankoop!


Wat is de beste herenparfum van 2024? 

Het was wederom een super spannende test. We hebben tientallen verschillende herenparfums met elkaar vergeleken en veel hiervan gingen erg gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk hebben wij na lang wikken en wegen uit al deze herenparfums vijf kunnen kiezen die er écht uitsprongen.

Al deze parfums blinken ieder uit in een andere categorie, zoals beste koop herenparfum of beste design. Deze parfums hebben hierdoor een plekje in de zeer spannende top vijf kunnen veroveren.

Ben jij ook benieuwd welke herenparfums in onze beroemde top vijf zijn belandt? Dan presenteren we je graag vol trots de top vijf beste herenparfums van 2024!

1. Escentric Molecules

Escentric Molecules Molecule 01 100 ml Eau de Toilette Unisex

9.4

Eindbeoordeling

Geur

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Design

9.7

Verkozen als veruit de beste herenparfum is toch wel deze van Escentric! Deze parfum scoorde als veruit de beste, en daar waren we dan ook niet verrast over. Zo is deze parfum voorzien van een ongelooflijk lekkere geur die erg lang blijft zitten.

Daarnaast ziet de parfum er ook nog eens mooi uit met een erg verfrissend design. En dat ook nog voor een redelijk goede prijs in vergelijking met andere parfums.

Voordelen 

 • Erg mooi uiterlijk
 • Geur blijft zo de hele dag zitten
 • Verfrissende geur

Nadelen 

 • Geen duidelijke garantie

2. Nikos Sculpture

Nikos Sculpture

9.1

Eindbeoordeling

Geur

9.3

Functionaliteiten

9.6

Design

8.8

Ook wanneer je minder budget hebt om te besteden zijn er erg lekkere parfums beschikbaar op de markt. Deze van Sculpture was hierbij veruit de beste. Ondanks de prijs krijg je er een hele goede kwaliteit parfum voor terug.

Naast de goede kwaliteit is het ook een erg fijn geurtje. Deze is dan ook erg geliefd! Je hebt deze ook nog in een kleiner flesje, dan betaal je er zelfs nog minder voor.

Voordelen  

 • Heeft een hele lekkere geur
 • Heeft een mooie verpakking
 • Erg goedkoop in vergelijking met andere herenparfums

Nadelen  

 • Geur blijft niet de hele dag zitten

3. Hugo Boss Bottled

Hugo Boss Bottled

8.9

Eindbeoordeling

Geur

8.2

Functionaliteiten

8.3

Design

8.7

Heb je nou wat meer budget om te besteden en wil je dit graag uitgeven aan een goede kwaliteit parfum? Dan is deze parfum van Hugo Boss de perfecte luxe variant parfum waar je naar op zoek bent.

Naast dat Hugo Boss natuurlijk sowieso een hele lekkere geur is, ruikt deze ook ontzettend lekker. De topnoten bestaan uit heerlijk appel en bergamot, en de basisnoten uit ceder en sandelhout.

Een hele lekkere geur waar je dan ook een erg lange tijd mee kan doen!

Voordelen

 • Opvallend design
 • Lekkere geur
 • Blijft de hele dag zitten

Nadelen

 • Prijzig

4. Paco Rabanne 1 million

Paco Rabanne 1 million

8.5

Eindbeoordeling

Geur

9.0

Functionaliteiten

8.7

Design

8.1

Veruit het beste design is deze herenparfum van Paco Rabanne. Deze parfum is namelijk gemaakt alsof het lijkt op een goudstaaf. Daardoor is dit een erg opvallend design met een luxe uitstraling. Daarnaast ruikt de parfum natuurlijk ook gewoon erg lekker. Als je dit samen met een boxershort abonnement combineert, heb je een uitstekend cadeau!

Voordelen

 • Opvallend design
 • Lekkere geur
 • Blijft de hele dag zitten

Nadelen 

 • Enigszins prijzig 

5. Davidoff Cool Water

Davidoff Cool Water

8.2

Eindbeoordeling

Geur

8.4

Functionaliteiten

7.1

Design

8.0

Verkozen tot beste prijs- kwaliteitverhouding is deze parfum van Davidoff. Een erg goedkope prijs, een goede kwaliteit en een ontzettend lekkere geur. En dat ook nog eens in een mooi flesje! Een terechte plek in de top vijf dus.

Voordelen

 • Mooi flesje
 • Lekkere geur
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding

Nadelen

 • Geur blijft niet hele dag hangen

Veelgestelde vragen:

Wat is een goed herenparfum voor dagelijks gebruik?

Een goed herenparfum voor dagelijks gebruik is Acqua di Gio van Giorgio Armani. Het is een frisse, lichte geur die niet te overheersend is, ideaal voor op kantoor of casual settings. Wil je nog meer weten? Bekijk dan het artikel van de consumentenbond!

Wat is het meest populaire herenparfum?

Het meest populaire herenparfum is momenteel Dior Sauvage. Deze geur heeft wereldwijd veel fans dankzij zijn frisse en toch krachtige geurprofiel dat geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als speciale gelegenheden.

Welk herenparfum is geschikt voor speciale gelegenheden?

Voor speciale gelegenheden is Creed Aventus een uitstekende keuze. Deze luxe geur staat bekend om zijn rijke en verfijnde aroma's, perfect voor formele events en bijzondere momenten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>