juni 5

Flippo’s waarde: hoeveel geld zijn ze nu waard?

Wat zijn flippo's eigenlijk waard in 2024? Hoeveel geld kun je ermee verdienen? En kun je rijk worden van het verkopen van flippo's?

Bij mannenvisie.nl gingen wij op onderzoek naar het fenomeen dat flippo's heet. Benieuwd naar de waarde van jouw flippo's? lees dan gauw verder!

Wat zijn Flippo's?

Flippo's waren in de jaren 90 een rage, kleine schijfjes van plastic of karton met diverse ontwerpen, vaak gevonden als verrassing in snackverpakkingen.

Mensen verzamelden ze, ruilen ze en speelden verschillende spelletjes ermee. Ze waren een fenomeen onder kinderen en tieners, maar hun populariteit is inmiddels afgenomen, al blijven ze een nostalgische herinnering aan die tijd.

Wat zijn flippo's waard in 2024?

De waarde van flippo's varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals zeldzaamheid, conditie en vraag van verzamelaars.

Sommige zeldzame of speciale flippo's kunnen aanzienlijke bedragen opbrengen op verzamelbeurzen of online veilingen, terwijl meer gangbare flippo's doorgaans minder waard zijn.

Het is altijd het beste om de huidige marktwaarde te controleren via online platforms voor verzamelaars of door contact op te nemen met gespecialiseerde verkopers.

Wanneer wij op Marktplaats kijken dan zien we dat het gemiddelde flippo album zo'n 25 tot 50 euro op kan leveren.

Zeldzame Flippo's

Het ontbreken van bepaalde Flippo's kan de waarde van je collectie aanzienlijk verminderen. Voor enkele ontbrekende Flippo's kun je mogelijk nog een paar tientjes verdienen, maar bij een groter aantal ontbrekende exemplaren kan de waarde al snel dalen tot onder de 10 euro. Het loont de moeite om te onderzoeken of er zeldzame Flippo's in je verzameling zitten.

Jokers en Misdrukken: Extra Waardevol

Niet extreem zeldzaam maar toch van aanzienlijke waarde zijn de Jokers. Op online platforms zoals Marktplaats worden biedingen gezien tot ongeveer 8 euro per stuk. Zelfs een setje Jokers kan een aanzienlijk bedrag opleveren.

Daarnaast zijn er misdrukken, Flippo's waarbij een drukfout is opgetreden. Deze zijn natuurlijk uiterst zeldzaam, maar niet elke verzamelaar beschouwt ze als meteen waardevol. Momenteel worden misdrukken aangeboden voor ongeveer 15 euro per stuk op Marktplaats.

Onzekere Waarde

Hoewel deze advertenties enkele tientallen views en enkele 'hartjes' krijgen, is het niet zeker of ze hun vraagprijs zullen realiseren. De waarde van zeldzame Flippo's met misdrukken lijkt te worden bepaald door wat de koper bereid is te betalen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>