juni 5

Wie is de sterkste man ter wereld?

Heb jij ooit gehoord van "The Albatros" of "King of the Stones"? Nee? Dan heb jij waarschijnlijk nog nooit meegedaan aan een strongmanwedstrijd. 

Wie is de sterkste man ter wereld? Dat is namelijk Tom Stoltman!  

Laten we eens dieper ingaan op het leven en de prestaties van deze legendarische atleet.


Wie is Tom Stoltman?

Tom Stoltman, geboren op 30 mei 1994 in Invergordon, Schotland, is een Schotse strongman van wereldklasse. Zijn reis naar roem begon in zijn jeugd, waar hij opgroeide in een stadje aan de kust van Schotland. Als jongere keek hij op naar zijn oudere broer Luke, die ook een succesvolle strongman werd.

Op school blonk Tom uit in voetbal en werd hij zelfs uitgenodigd voor proeftrainingen bij Ross County en Rangers.

Maar zijn leven veranderde toen hij op 16-jarige leeftijd begon met krachttraining in de lokale sportschool. Geïnspireerd door zijn broer Luke, die al succes boekte als strongman, besloot Tom zijn focus te verleggen naar het tillen van zware gewichten.

Zijn doorzettingsvermogen en toewijding betaalden zich uit toen hij op 18-jarige leeftijd zijn eerste strongman-wedstrijd won, de Highlands Strongest Man. Vanaf dat moment groeide zijn reputatie als een opkomend talent in de strongman-wereld snel.

In de loop der jaren heeft Tom Stoltman een indrukwekkende lijst van overwinningen en prestaties opgebouwd. Hij heeft meerdere keren de titel van 's werelds sterkste man gewonnen, waaronder in 2021, 2022 en 2024.

Daarnaast heeft hij talloze andere titels en records behaald, waaronder het tillen van de zwaarste Atlas-steen en het breken van het wereldrecord voor de 5 Atlas Stones.

Op 30-jarige leeftijd is Tom Stoltman een iconische figuur geworden in de wereld van strongman-competities en blijft hij zijn grenzen verleggen in de zoektocht naar glorie en roem.


Welke records heeft Tom Stoltman verbroken?

Tom Stoltman, de Schotse strongman, heeft indrukwekkende wereldrecords verbroken in zijn carrière. Enkele opvallende prestaties zijn onder meer het tillen van de zwaarste Atlas-steen ooit, met een gewicht van 286 kilogram, over een hoogte van 1,22 meter.

Daarnaast heeft hij het wereldrecord voor de snelste tijd bij het tillen van de 5 Atlas Stones (lichte set) verbeterd, met een verbazingwekkende tijd van 16,01 seconden.

Met deze prestaties heeft Stoltman zijn naam gevestigd als een van de meest dominante strongman-atleten ter wereld.


Wat eet Tom Stoltman in een dag?

En dan de belangrijkste vraag: wat eet deze Strongman op een dag? 

Nou, deze gigant van 2 meter 3 eet in ieder geval zo'n 13.000 calorieën op een dag. Dat zijn zo'n 50 Big Macs op een dag.

Tsja, met zo'n gigantisch gewicht zal je toch aardig wat weg moeten eten om op peil te blijven.

Zo ziet zijn dieet eruit:

  • Ontbijt: pannenkoeken met aardbeien en honing
  • Lunch: 3 maal een dubbele hamburger met patat verspreid over de middag
  • Avondeten: pasta
  • Toetje: een chocoladecake

Dit klinkt natuurlijk als een absurde hoeveelheid calorieën - en dat is het ook eigenlijk wel - maar Tom claimt bij een training en een wedstrijd al zo'n 5.000 tot 7.000 calorieën te verbranden. 


Wat is het vermogen van Tom Stoltman?

Tom Stoltman, als een van 's werelds meest succesvolle strongman-atleten, heeft zijn vermogen vergaard door deel te nemen aan en het winnen van talloze strongman-competities over de hele wereld.

Zijn prijzengeld, sponsordeals en andere zakelijke ondernemingen hebben bijgedragen aan zijn financiële welzijn.

Hoewel het exacte vermogen van Tom Stoltman niet openbaar bekend is, is het waarschijnlijk aanzienlijk gezien zijn indrukwekkende lijst van overwinningen en prestaties. Hetzelfde geldt voor zijn salaris, dat niet openbaar bekend is.


Veelgestelde vragen

Wie is de sterkste man ter wereld?

De sterkste man ter wereld in 2024 is de Schotse Tom Stoltman.

Wat doet Tom Stoltman?

Tom Stoltman is een professionele strongman-atleet uit Schotland. Hij is bekend om zijn indrukwekkende prestaties in wedstrijden zoals de World's Strongest Man en Britain's Strongest Man. 

Hoe oud is Tom Stoltman?

Tom Stoltman is geboren op 30 mei 1994, waardoor hij momenteel 30 jaar oud is.

Waar komt Tom Stoltman vandaan?

Tom Stoltman komt uit Invergordon, Schotland.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>