juni 5

Beste Herenkapsels van 2024

Mannen opgelet: ben jij op zoek naar de beste herenkapsels van 2024? Dit is je geluksdag!

Bij MannenVisie.nl hebben we de laatste trends op het gebied van mannen kapsels voor je op een rijtje gezet. 

Het juiste kapsel kan niet alleen je uiterlijk verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen een flinke boost geven.

Benieuwd naar de leukste kapsels? Lees dan gauw verder!

Korte Herenkapsels

1. Crew Cut

De crew cut is een tijdloze klassieker onder de korte herenkapsels. Dit kapsel wordt gekenmerkt door kort geknipt haar aan de bovenkant en nog kortere zijkanten.

Dit is een veelzijdige haarstijl die zowel formeel als casual gedragen kan worden. De crew cut werkt vooral goed voor mannen met dik haar en een vierkante gezichtsvorm. Het vergt weinig onderhoud en blijft er altijd fris uitzien.

Crew Cut

2. Buzz Cut

De buzz cut, ook wel bekend als gemillimeterd haar, is een zeer kort en strak kapsel. Dit type herenkapsel is perfect voor mannen die een onderhoudsarm kapsel willen dat toch stijlvol is. 

De buzz cut kan ook helpen dunner wordend haar te camoufleren, omdat de korte lengte de aandacht minder op het haar legt. Combineer het met een goed verzorgde baard voor een robuuste uitstraling.

Buzz Cut

3. Ivy League

Dit kapsel, ook bekend als de Ivy League, combineert korte zijkanten met een langere bovenkant en een duidelijke zijscheiding.

Het kapsel kan strak en glad naar achteren gekamd worden voor een formele look, of meer losjes en textuur vol voor een casual stijl.

Het Ivy League kapsel is een veelzijdige keuze die goed werkt voor mannen met een ovale of rechthoekige gezichtsvorm.

4. Textured Crop

Voor mannen met golvend of krullend haar is de textured crop een uitstekende keuze. Dit kapsel heeft korter, gestructureerd haar bovenop en een langere zij- en achterkant.

Het kan rommelig of netjes gedragen worden, waardoor het geschikt is voor zowel casual als formele gelegenheden. De textuur geeft het kapsel een moderne en frisse uitstraling.

Halflange Herenkapsels

1. Taper Fade

De taper fade combineert een taper en een fade voor een unieke look. Dit kapsel heeft kort tot halflang haar bovenop met een kortgeschoren onderkant. 

De overgang van lang naar kort haar geeft een strakke en moderne uitstraling. Deze stijl is echter onderhoudsintensief en vereist regelmatige bezoekjes aan de kapper om de scherpe lijnen en overgangen te behouden.

Wat is een Taper Fade?

2. Comb-over

De comb-over blijft populair bij mannen van alle leeftijden. Dit kapsel, waarbij het haar naar één kant wordt gekamd, kan gecombineerd worden met een overloop en wat volume voor een trendy look.

Dit kapsel is veelzijdig en kan zowel formeel als casual gedragen worden. Geschikt voor mannen met verschillende haartypes en gezichtsvormen.

Combover

3. Faux Hawk

De faux hawk is een moderne, edgy stijl die steeds populairder wordt. Deze look lijkt op een hanenkam, maar is minder extreem en beter draagbaar voor dagelijks gebruik.

Met goede matte producten zoals klei, wax of paste, kun je deze look eenvoudig onderhouden en toch opvallen. Perfect voor mannen die een stoere, maar toch beheerste stijl willen.

Faux Hawk

4. Frige

De fringe, waarbij het haar naar voren gekamd over het voorhoofd valt, is een veelzijdig kapsel dat bij iedereen anders uitpakt.

Vooral mannen met krullend haar kunnen deze look goed dragen. De fringe kan zowel netjes als rommelig gedragen worden, afhankelijk van de gelegenheid en de persoonlijke voorkeur.

Lange Herenkapsels

1. Man Bun

De man bun blijft een populaire keuze voor mannen met lang haar. Trek het haar naar achteren en zet het vast in een knot boven op het hoofd voor een gedurfde look.

Dit kapsel is perfect voor mannen die een statement willen maken en bereid zijn hun lange lokken goed te verzorgen.

2. Afro

De afro is een iconisch kapsel dat vertrouwen uitstraalt. Zorg ervoor dat je bereid bent om je afro goed te verzorgen om deze look te rocken.

Dit kapsel werkt het beste voor mannen met natuurlijk kroeshaar en kan een krachtige stijlstatement maken.

Afro kapsel heren

3. Schouderlengte

Een schouderlengte kapsel werkt goed voor mannen met natuurlijk haar. Bij dit kapsel is het belangrijk om het simpel te houden en niet te veel te stylen.

Gebruik een klein beetje pommade of gel op droog haar om het haar in vorm te brengen. Voor mannen met krullen is styling vaak niet nodig, maar sea salt spray kan helpen om meer textuur te creëren.

4. Strak naar achteren

Mannen met lang haar kunnen het strak naar achteren dragen voor een opvallende look. Dit kapsel vereist dat het haar lang en glad is, zodat het gemakkelijk naar achteren kan worden gekamd en op zijn plaats blijft.

Gebruik een stevige pommade en wat haarspray voor een glanzende afwerking. Ideaal voor formele gelegenheden en mannen met steil haar.

Welke Kapsel Past Bij Mij?

Het kiezen van het beste herenkapsel hangt af van je haartype, gezichtsvorm en persoonlijke stijl.

Overweeg deze factoren en bespreek ze met je kapper om het perfecte kapsel voor jou te vinden. Of je nu gaat voor kort, halflang of lang haar, er is altijd een stijl die bij jou past.

Blijf MannenVisie.nl volgen voor meer inspiratie en tips over de nieuwste herenkapsel trends van 2024!

Veelgestelde vragen

Welke herenkapsel trends zijn er in 2024?

Herenkapsel trends voor 2024 omvatten veel variatie. Strakke en onderhoudsarme stijlen zoals de buzz cut blijven populair, net als gestructureerde looks zoals de textured crop.

Halflange stijlen zoals de comb-over en moderne kapsels zoals de taper fade zijn ook trendy. Voor lang haar zijn de man bun en lange zijscheiding favoriet.

Hoe kies ik het beste herenkapsel voor mijn gezichtsvorm?

Om het beste herenkapsel voor jouw gezichtsvorm te kiezen, is het belangrijk om de juiste balans te vinden. Voor een rond gezicht werken strakke en langere kapsels goed om lengte te creëren.

Voor een vierkant gezicht zijn stijlen zoals de crew cut ideaal. Ovale gezichten hebben de meeste flexibiliteit, terwijl rechthoekige gezichten baat hebben bij vollere stijlen aan de zijkanten.

Wat zijn onderhoudsarme herenkapsels voor 2024?

Onderhoudsarme herenkapsels voor 2024 zijn de buzz cut, crew cut en korte zijscheiding. Deze kapsels vergen weinig tijd om te stylen en behouden een frisse look met minimale inspanning.

Ze zijn ideaal voor mannen die een eenvoudige, maar stijlvolle uitstraling willen zonder dagelijks veel tijd aan hun haar te besteden.

Welke haarproducten heb ik nodig voor de beste herenkapsels van 2024?

Voor de beste herenkapsels van 2024 heb je verschillende haarproducten nodig, afhankelijk van de gekozen stijl.

Gebruik pommade of gel voor strak naar achter gekamde kapsels, klei of wax voor textuur en volume bij kapsels zoals de faux hawk, en sea salt spray voor een natuurlijke look bij halflange stijlen zoals de bro flow. Voor lang haar kan een goede conditioner en haarspray essentieel zijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>