juni 5

Mullet kapsels voor mannen? 10 beste opties in 2024!

Het mullet kaspel voor mannen is in 2024 weer helemaal terug. Dit opvallende kapsel maakt sinds de jaren '80 en ’90 een ware comeback.

Iets wat wij in alle eerlijkheid niet hadden zien aankomen! 

In 2024 is het weer helemaal geaccepteerd om rond te lopen met een mullet kapsel. Maar welke variaties zijn er tegenwoordig eigenlijk?

We leggen het uit in dit artikel!

Wat is het Mullet Kapsel?

Het mullet kapsel is een haarstijl waarbij het haar aan de voorkant en zijkanten kort is, terwijl het haar aan de achterkant langer blijft. Dit zorgt voor een opvallend contrast tussen de korte en lange secties van het haar. Het mullet kapsel staat ook bekend als het kapsel met matje, vanwege de langere haarlokken aan de achterkant die soms aan een matje doen denken.

Strakke Mullet

De oorsprong en geschiedenis van het Mullet Kapsel

Het mullet kapsel, ook wel bekend als het kapsel met matje, heeft zijn oorsprong in verschillende culturen door de eeuwen heen.

In de moderne tijd werd het populair in de jaren '70 en '80, vooral onder rock- en glamrockbands. Deze periode zag de opkomst van rock en glam bands, waarvan de leden vaak mullets droegen.

Bands zoals David Bowie, met zijn iconische Ziggy Stardust look, en later artiesten zoals Billy Ray Cyrus, droegen bij aan de populariteit van deze stijl. Het mullet kapsel werd een symbool van de rebelse en onconventionele geest van die tijd.

In de jaren '90 werd het vaak bespot en gezien als ouderwets. Echter, recentelijk heeft het mullet kapsel een comeback gemaakt als een trendy en edgy stijl. Van klassieke looks tot moderne varianten, het mullet blijft een veelzijdige keuze voor mensen die een statement willen maken met hun haar.

In de afgelopen jaren heeft het mullet kapsel een verrassende comeback gemaakt. Moderne invloeden en een hernieuwde waardering voor retro stijlen hebben bijgedragen aan de heropleving van het mat kapsel.

Top 10 beste mullet kapsels in 2024

De mullet is terug en populairder dan ooit! Deze iconische stijl uit de jaren '80 heeft een moderne twist gekregen en wordt weer massaal omarmd.

Hier zijn de meest populaire mullet kapsels voor mannen in 2024:

1. Klassiek Mullet Kapsel voor Mannen

Het klassieke mullet kapsel voor mannen heeft kort haar aan de voorkant en zijkanten, terwijl het haar aan de achterkant langer blijft.

Dit kapsel met matje is eenvoudig maar opvallend, perfect voor mannen die een retro-look willen met een moderne touch.

Mullet kapsels voor mannen

2. Moderne Mullet

De moderne mullet combineert de traditionele mullet met eigentijdse elementen zoals textuur en laagjes.

Dit kapsel heeft vaak een meer gestileerde voorkant en langere, gelaagde lokken aan de achterkant, waardoor het veelzijdig en trendy is.

Modern Mullet

3. Krullend Matje Haren

Voor mannen met natuurlijk krullend haar is de krullend matje haren een geweldige keuze.

Deze stijl laat de krullen op natuurlijke wijze vallen aan de achterkant, terwijl de voorkant en zijkanten korter blijven. Het resultaat is een volumineuze en dynamische look.

Krullende mullet

4. Undercut Mullet

De undercut mullet combineert een strakke undercut / taper fade aan de zijkanten en achterkant met langer haar bovenop en aan de achterkant. 

Deze gedurfde stijl creëert een sterk contrast en een edgy uitstraling, ideaal voor mannen die iets unieks willen.

Mullet Haircut

5. Shaggy Mullet Kapsel

Het shaggy mullet kapsel heeft een nonchalante, warrige look met veel lagen en textuur.

Dit mat kapsel is perfect voor mannen die een relaxte en bohemien uitstraling willen. De lange lagen aan de achterkant geven het kapsel een zachte en vloeiende beweging.

Shaggy Mullet

6. Taper Fade Mullet

De taper fade mullet combineert de populaire taper fade met de klassieke mullet.

Het haar vervaagt geleidelijk aan de zijkanten en achterkant, terwijl het langer blijft aan de bovenkant en achterkant. Dit kapsel biedt een frisse en moderne variant op het kapsel met matje.

Mullet Fade

7. Mohawk Mullet

De mohawk mullet is een van de beste herenkapsels van dit moment en een combinatie van een mohawk en een mullet. Het haar in het midden van het hoofd is langer en gestileerd in een mohawk, terwijl de zijkanten kort zijn en de achterkant langer blijft.

Dit edgar kapsel is ideaal voor mannen die een opvallende en rebelse look willen.

8. Strakke Mullet

De strakke mullet heeft een gladde, gestileerde voorkant met een langer, recht gedeelte aan de achterkant.

Deze stijl is perfect voor formele gelegenheden of mannen die een strakke en verfijnde look willen met een vleugje retro.

Strakke Mullet

9. Kort Mullet Kapsel

Het korte mullet kapsel is een kortere variant van de klassieke mullet, waarbij het haar aan de achterkant iets langer blijft dan de voorkant en zijkanten.

Dit kapsel met matje is minder extreem, maar behoudt toch de iconische mullet-look.

Korte Mullet

10. Gelaagde Mullet

De gelaagde mullet heeft meerdere lagen en textuur, wat zorgt voor extra volume en beweging.

Dit mat kapsel werkt goed voor mannen met dunner haar, omdat de lagen het haar voller laten lijken.

Gelaagde Mullet

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud je een mullet kapsel?

Om een mullet kapsel te onderhouden, is regelmatig knippen essentieel om de gewenste lengte en vorm te behouden. Daarnaast is het belangrijk om het haar te wassen en te stylen met producten die passen bij je haartype en de gewenste look.

Voor wie is een mullet kapsel geschikt?

Een mullet kapsel kan geschikt zijn voor mensen die op zoek zijn naar een gedurfde en trendy haarstijl. Het kan verschillende gezichtsvormen en haartypes complimenteren, maar het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl en voorkeuren.

Hoe style je een mullet kapsel?

Het stylen van een mullet kapsel kan variëren afhankelijk van de gewenste look. Je kunt het haar föhnen voor extra volume, textuur aanbrengen met stylingproducten zoals wax of gel, of het haar naar achteren kammen voor een strakkere uitstraling. Experimenteer met verschillende stylingtechnieken om te ontdekken wat het beste bij je past.

Is het mullet kapsel weer in de mode?

Ja, het mullet kapsel heeft de laatste tijd een comeback gemaakt als een trendy en edgy haarstijl. Veel beroemdheden en influencers omarmen deze stijl opnieuw, waardoor het weer populair is geworden bij mensen die op zoek zijn naar een unieke en opvallende look.

Waar komt het mullet kapsel vandaan?

Het mullet kapsel heeft zijn oorsprong in verschillende culturen door de eeuwen heen, maar kreeg zijn moderne vorm in de jaren '70 en '80. Het werd vooral populair in die tijd, met name onder rock- en glamrockbands, waardoor het een iconische status kreeg.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>